4

Conducerea adaptata etapei de viata

Troy Gramling, pastor principal al bisericii de 10000 de membri Flamingo Road din orasul Fort Lauderdale, medita recent pe blogul sau asupra felului in care se schimba stilul de conducere pe masura ce trecem prin diversele stadii ale vietii.

El a observat ca adeseori in conducerea bisericii generatiile diferite se lupta pentru control in  loc sa adopte rolurile specifice etapei lor de viata.

Gramling spunea ca rolurile sunt diferite, insa deopotriva de importante, iar indeplinirea  misiunii bisericii are de suferit atunci cand nu ne facem timp sa ne gandim cum trebuie adaptata conducerea la etapa de viata in care ne aflam.
El identifica trei stadii (etape) de viata importante si ne explica schimbarile necesare ale stilului de conducere.

1. Generatia urmatoare: Gramling spune ca acesta este stadiul preliminar, cel in care “inveti notiunile de baza … si gusti pentru prima data conducerea.” Liderii care incep sa conduca devreme ar putea ramane mai multi ani in acest stadiu insa ei sunt cei responsabili pentru viziunea generatiei care vine dupa ei. [Acesti lideri] aduc cu ei entuziasm si energie si in acelasi timp invata despre autoritate si supunere – competente necesare pentru urmatoarea etapa a vietii.”
El spune de asemenea ca provocarea cea mai mare a acestei generatii este rabdarea: “…Este posibil sa iti pierzi rabdarea fata de generatia prezenta si sa dezonorezi viziunea.”

2. Generatia prezenta: Acest stadiu al vietii are loc dupa ce “s-a predat stafeta,” spune Gramling. Acesti lideri urmaresc implinirea viziunii lor, de aceea responsabilitatea lor este de a conduce – a lua decizii, a forma echipe, a face sacrificii, a-si asuma riscuri si de a “cuceri noi teritorii.” Provocarea acestei generatii este, dupa Gramling, alegerea momentului perfect (sincronizarea). Multi lideri fie isi asuma prea devreme aceasta responsabilitate si isi irosesc timpul luptandu-se cu “Generatia anterioara”, fie intra prea tarziu in aceasta etapa pentru ca se tem ca nu sunt capabili de succes in rolul primit.

3. Generatia anterioara: Cel mai important aspect al acestei etape de viata este “predarea stafetei” asa incat generatia urmatoare sa devina generatia prezenta. Responsabilitatea acestei generatii este de “a oferi intelepciune, dragoste si incurajare generatiei actuale care preia conducerea.” Totusi, nesiguranta poate fi o problema pentru aceasta generatie; ei pot fi absorbiti de ceea ce fac in loc sa se concentreze pe ceea ce sunt si se pot teme sa predea responsabilitatea. Gramling ii incurajeaza pe cei aflati in aceasta etapa de viata: “Daca nu va impotriviti, acesta  poate fi una din cele mai bogate stadii ale vietii.”

Gramling incheie cu sugestia ca liderii sa petreaca timp gandindu-se din care dintre aceste generatii fac parte, pentru a trai fiecare etapa folosind la maximum abilitatile lor si pentru a se bucura de o viata intreaga de conducere si crestere spirituala.

From a blog post by Troy Gramling, TroyGramling.com, 9/24/10

EFRAIM Targoviste

Biserica Penticostala EFRAIM Targoviste.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookYouTube

Comments(4)

 1. Reply
  Laurentiu Funieru says

  Multumim pentru apreciere, dar cautarea noastra (pt ca nu este o pagina personala) nu este sa fim in top, ci sa furnizam resurse de calitate, care sa educe si sa ajute la ridicarea nivelului bisericilor. Cand cauti sa fii in top apare ispita sacrificarii standardelor de dragul popularitatii, ceea ce nu ne dorim. Oricum multumim pentru apreciere.

 2. Reply
  Antoniahutg says

  Ai o pagina foarte tare! Se vede ca te ocupi si te straduiesti sa fi in top. Am si eu un site de anunturi gratuite http://taman.ro/ si ma straduiesc sa fiu si eu in top, dar nu voi reusi sa te egalez.
  Felicitari!

 3. Reply
  Adelapopescuuu says

  http://www.efraim.ro m-a surprins in mod placut. Inca mai am ce vedea pe internet. Felicitari! http://filme-online-hd.eu/ – filme online hd.

 4. Reply
  Laurentiu Funieru says

  Multumim Adela.

Post a comment