No comments yet

Misiune Medgidia

In acest articol vreau sa scriu cate ceva despre misiunea pe care 10 persoane din Biserica Efraim au facut-o in Medgidia. A fost o misiune pe termen scurt, doar 7 zile, dar o experienta extraordinara pentru toti. Modul in care Dumnezeu a miscat biserica, a pregatit resursele si a facut inimile oamenilor disponibile la a-si cheltui o parte din timpul lor de vacanta, a fost uimitor. Sunt sigur ca mai presus de ceea ce consideram noi ca am facut pentru Dumnezeu si pentru oamenii de-acolo. A fost Dumnezeu care ne-a surprins cu dragostea Lui fata de toti oamenii. Atunci cand mergi in mijlocul oamenilor si ii vezi comportandu-se in habitatul lor familiar, iti dai seama cat de divers este Dumnezeu in dragostea Lui si cat de mult cuprinde inima Lui.

Am avut ocazia sa mergem intr-un loc numit „La gradini”, un fel de groapa de gunoi unde ne-am jucat cu copiii, am mancat impreuna cu ei, ne-am rugat si am incercat sa aducem o mica speranta in inimile lor, spunandu-le ca Dumnezeu ii iubeste. Cu siguranta ca acesti copii nu cred asta, dar daca tu si cu mine vom continua sa mergem la copiii defavorizati si nu numai la ei, acestia vor putea auzi in mod constant ca Dumnezeu – in ciuda convingerii populare – iubeste saracii, orfanii, tiganii si pe toti ceilalti oameni.

Am fost in spitale si pe strazi  unde am intalnit sute de oameni carora le-am dat inviatii, i-am ajutat cu o rugaciune si cu un: Ma bucur sa va vad!, ceea ce poate nu inseamna nimic pentru unii, am vorbit cu ei despre problemele lor si am incercat sa fim mainile si picioarele Domnului in cazul lor.

Sunt multe alte lucrari pe care le-am facut timp de o saptamana, iar acestea nu vor putea sa implineasca toata nevoia existenta in lumea aceasta si nici macar pentru persoanele in cauza, dar un lucru vor putea face: acela de a continua mandatul pe care Domnul nostru scris in Matei 28.

Drag cititor, prin aceste fraze si cele cele ce vor mai uram nu doresc nimic altceva decat sa te conving ca Dumnezeu te cheama si pe tine. Si pe cine cheama El, pe acela il si imputerniceste cu Duhul Sfant pentru a fi un martor al minunilor si dragostei Lui.

Caci noi nu putem sa nu vorbim despre ce am vazut si am auzit.” – Faptele Apostolilor 04: 20

O fraza foarte clara in intelegerea cartii si a evenimentelor din Faptele Apostolilor. Ca sa intelegem ce, de ce si cum a fost posibil ca o mana de oameni sa impanzeasca cu invataturile lui Christos o lume intreaga, intr-o perioada de aproximativ 20 de ani, trebuie sa intelegem ce a spus de fapt Petru.

Nu putem sa nu vorbim! Iar aceasta realitate s-a materializat in evanghelizarea Imperiu Roman, cel mai mare imperiu cunoscut. De fapt, cheia sta in doua actiuni ce au generat aceasta evanghelizare mondiala: am  vazut si am auzit. Este foarte interesant ca omul nu vorbeste decat ce vede si ce aude. Nu are alta alternativa, decat sa reproduca ceea ce alimenteaza viata lui. De aceea, in evanghelizare / misiune conteaza ce vezi si mai ales ce auzi.

Petru L-a vazut pe Isus si L-a auzit! Si eu am aceeasi oportunitate, dar depinde unde caut sa-L gasesc pe Isus. Daca Petru s-ar fi dus doar la sinagoga, L-ar fi vazut pe Isus odata, cel mult de doua ori pe saptamana. Dar Petru a umblat zilnic cu Isus. El s-a hranit cu Isus. El a sorbit fiecare cuvant al Domnului. Din aceasta cauza, cand Petru este interogat cu privire la o fapta buna, el nu spune altceva decat: „Eu reproduc ceea ce traiesc!”.

Cum poti sa-L gasesti si tu pe Domnul Isus si sa umbli zilnic cu El, vazandu-L si auzindu-L? Du-te si viziteaza oamenii, stai de vorba cu ei, suna-i (desi Domnul n-a facut asta, El nu o sa se supere pe tine :P), arata ca-ti pasa; intr-un cuvant fa ceea ce Isus a facut timp de trei ani si jumatate cat a fost pe pamant. Mergi si incurajeaza pe cei din jurul tau, du-te intr-o misiune pe termen scurt, mediu sau lung pentru a sustine oamenii in mijlocul necazurilor, temerilor si nevoilor lor. Acolo, in oamenii respectivi Il vei vedea pe Isus! Daca ai sa incalzesti toata viata un scaun si-asa capitonat, fiindu-ti teama si sila sa faci ceva ce te costa pentru Dumnezeu, Il vezi auzi pe Isus doar odata pe saptamana, iar asta nu te va determina sa spui impreuna cu Petru: „Caci noi nu putem sa nu vorbim despre ce am vazut si am auzit.

Frate si sora, la noi la romani cand se apuca vreo sora sa faca ceva pentru Domnul, apare o intrebare retorica si gresita: „Au murit fratii de s-au apucat femeile sa predice, sa misioneze, sa laude pe Domnul?” La aceasta intrebare, am auzit un raspuns pertinent: „Nu au murit fratii, dar au inviat surorile!”. Dumnezeu cheama si barbati si femei in misiune, sa se cheltuie pentru El! Esti tu acela / aceea, sau asteptam pe altul / alta?

EFRAIM Targoviste

Biserica Penticostala EFRAIM Targoviste.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookYouTube

Post a comment