Istoric

Departamentul IT & Media are începuturile în anul 2005, când Biserica EFRAIM a trecut într-o nouă etapă și s-a instalat în noua locație, clădirea din Str. Constantin Brâncoveanu 65A. Atunci a fost momentul în care a apărut nevoia de a avea personal care să opereze PC-ul (mai exact, laptop-ul) pentru proiectarea cântecelor și prezentărilor power-point sau mixer-ul audio pentru a asigura un sunet de calitate. Inițial, sub supravegherea atentă a lui Gabi Dinu, câțiva tineri voluntari operau fie laptop-ul, fie mixerul audio: amintim aici pe Emanuel Teodorescu (mixer), George Petre (laptop) … dar au mai fost și alții. Lucrurile erau simple, iar emoția lucrului nou, clădirea nouă și bucuria de a fi parte din întregul angrenaj făcea ca efortul să fie insesizabil. Cu timp-ul însă, s-a observat nevoia de a pregăti voluntari noi, de a planifica resursele umane, și astfel ne-am îndreptat cu pași mici și clari spre consolidarea departamentului tehnic (IT) și media.

Bazele departamentului au fost puse inițial de către David Emanuel Oprea, care a încercat să definească proceduri clare și responsabilități bine definite pentru facilita și coordona mai bine activitatea desfășurată, dar și pentru a putea crea un cadru potrivit pentru pregătirea noilor voluntari. Ulterior, ștafeta a fost predată lui Sorin Mățăoanu, care în acest moment gestionează mai mult de zece voluntari ce sunt coordonați și prin rotație își aduc aportul în cadrul echipei media.

Viziune și obiective

Asigurarea serviciilor media la o calitate ridicată pentru a facilita desfășurarea activității în cadrul programelor și în mediul online. Departamentul este unul necesar pentru desfășurarea slujbelor duminicale și totodată contribuie la influențarea societății prin materialele media produse.

Echipa IT și media, are obiectivul de a asigura un comfort ambiental ridicat prin asigurarea sonorizării în sală, post-procesare și transmisiune live, proiectarea materialelor audio/video/foto și prezentărilor.

Să ne cunoaștem

Sorin Mățăoanu - Lider Departament IT & MediaMă numesc Sorin Mățăoanu, am 30 de ani, sunt căsătorit cu Simona și avem un copil, pe nume Ștefan. Iubesc această biserică, unde l-am cunoscut pe Dumnezeu și iubesc să fiu de folos pentru Împărăția lui Dumnezeu.
Echipa media a început cu câțiva băieți, pasionați pentru slujirea lui Dumnezeu prin media. În timp, mulți au trecut prin echipa media, unii au rămas, iar alții s-au reîntors. Odată cu extinderea departamentului s-a alăturat un număr tot mai mare de persoane, astăzi echipa fiind formată din peste 10 voluntari: Vlad, George, Daniel, Alex, Tibi, Cristi, Iosif, Filip, Manu, Emil, David, Ionut, Alex B. și subsemnatul. Mulți dintre cei enumerați l-au cunoscut pe Dumnezeu și datorită faptului că au fost implicați în acest proiect, iar dorința mea este ca prin ceea ce facem, să ajutăm la extinderea Împaratiei Lui!
În echipa noastră, unii sunt sunetiști, alții se ocupă de cameră și mixaj video, iar alții de proiectarea versurilor și materialelor vizuale.

Experiențe și realizări

Î: Sorin, împărtășește-ne câteva realizări sau experiențe care te-au marcat sau îți dau energia necesară să continui..

Sorin M.: Faptul că departamentul a ajuns la un ritm de funcționare fără să depindă de vreo persoană anume. Faptul că departamentul e un loc prin care tinerii pot să Îl cunoască și să Îl slujească pe Dumnezeu, iar faptul că ne creștem impactul prin mediul online mă motivează să trecem la urmatorul nivel.

Î: Ai primit confirmarea că activitatea desfășurată în cadrul departamentului are un impact real în Biserică? Care este feedback-ul primit?

Sorin M.: Da, prin faptul că nu se observă lipsa mea. Se ajunsese la o dependență de prezența mea și am reușit să deleg activitatea membrilor astfel încât să nu se sesizeze lipsa mea, iar calitatea oferită este de multe ori foarte bună. Iar faptul că membrii ajung la o relație personală cu Dumnezeu este și mai motivant.

Î: Oamenii din Biserica sunt gata să te asculte: ce mesaj ai dori să le transmiți?

Sorin M.: Mulțumim pentru susținere și încurajare, dar și pentru îngăduința în a ne permite să greșim și să învățăm.

Î: Oamenii din Tîrgoviște au șansa să afle mai multe informații de la tine: ce ai putea să le transmiți?

Sorin M.: Vrem ca serviciile media oferite să vă permită să vă bucurați de muzică de calitate și un mesaj pentru suflet, indiferent de modul prin care le accesați.